Real Estate Madrid
+ 34 910 483 215

free content

apr08

Hoe goed ken jij de Spanjaarden? Quiz - deel 2

Categories // relocation

Hoe goed ken jij de Spanjaarden? Quiz - deel 2
Deze keer volgt deel 2 van de quiz ' hoe goed ken jij de Spanjaarden?' Deze keer ga ik onder andere in op feestdagen van de Spanjaarden. Wanneer vieren ze nu precies kerstmis? En waarom is dos de mayo een belangrijke gebeurtenis?
1. Welke taal wordt in Madrid gesproken?

a. Catalaans.

b. Castilliaans.

c. Beiden.





2. Wanneer vieren de Spanjaarden kerst?

a. Kerstavond, op 24 december.

b. 24 en 25 december.

c. 25 en 26 december.

3. Waanneer wordt 'April´s Fool´s Day gevierd (1 april in Nederland)?

a. Op 6 januari.

b. Op 28 december.

c. Op 1 november.

4. Madrilenen worden ook wel gatos genoemd. Wat wordt hiermee bedoeld?

a. Het heeft te maken met het feit dat er veel geld in het zwarte circuit omgaat.

b. Madrilenen zijn gesloten. Madrid wordt niet voor niets de 'kattenstad genoemd'. Je moet Madrid en de Madrilenen beter leren kennen om de stad en de mensen te waarderen.

c. Het heeft te maken met het feit dat Madrilenen tot diep in de nacht kunnen uitgaan.

5. Je staat in het traditionele tapasbarretje El Abuelo aan de bar heerlijke garnalen te eten, dé specialiteit van het huis. Je knoeit en laat per ongeluk wat restanten garnalen op de grond vallen. Wat doe je?

a. Je denkt: 'prima laat maar liggen'.

b. Je ziet een geul en gooit opzettelijk je servetje en restanten garnalen erin.

c. Je veronschuldigt je naar de camarero en zegt dat je per ongeluk iets hebt laten vallen.

6. Wat betekent de term vado permanente?

a. Het betekent verboden te parkeren, hier is een uitrit.

b. Het betekent dat als je parkeert op deze plek, dat je auto wordt weggesleept.

c. Het betekent verboden te vissen zonder vergunning.

7. Hoe begroeten Spanjaarden elkaar?

a. Twee zoenen als ze elkaar kennen, anders een hand. De mannen altijd een hand.

b. Drie zoenen als ze elkaar kennen, anders een hand. De mannen altijd een hand.

c. Ook als je elkaar niet kent, twee zoenen. Alleen mannen geven elkaar een hand.

8. Wat gebeurt er als een feestdag in de buurt van een weekend valt, bijvoorbeeld op een donderdag?

a. De Spanjaarden werken zoveel mogelijk door. Zoveel vakantiedagen hebben ze niet.

b. Dat hangt ervan af of de werkgever vrij geeft of niet. Dat wisselt dus nogal.

c. Dan nemen de Spanjaarden vier dagen vrij.

9. Wanneer zeg je 'buenos días' en wanneer zeg je 'buenas tardes'?

a. 'Buenos días' zeg je tot ongeveer 12 uur 's middags, daarna 'buenas tardes'.

b. 'Buenos días' zeg je tot ongeveer 14 uur, daarna 'buenas tardes'.

c. 'Buenos días' zeg je tot ongeveer 17 uur, daarna 'buenas tardes'

10. Wat wordt er gevierd op 'dos de mayo'?

a. De opstand tegen Napoleon.

b. San Isidro, de beschermheilige van Madrid.

c. de dag van de arbeid.

Antwoorden

1. Antwoord b. In Catalonië wordt Catalaans, maar ook Castilliaans gesproken, in Madrid alleen Castilliaans.

2. Antwoord b. Op 24 december wordt 'Buenanoche' gevierd en op 25 december kerst.

3. Antwoord b. 1 april wordt op 28 december gevierd in Spanje. Het wordt ook wel de Día de los Inocentes' genoemd.

4. Antwoord c. De Madrilenen houden er een uitgebreid nachtleven op na, tot in de diepste uurtjes van de nacht. Het is de aard van de kat om van 's avonds laat tot 's ochtends vroeg op straat te zwerven.

5. Antwoord b. In sommige tapasbarretjes kun je alles op de grond gooien. Garnalenkoppen, servetjes, wel even wennen om met je voeten daartussen te staan. Antwoord a. is ook juist.

6. Antwoord a. Een vado is in feite een verlaging van de stoep bij een uitrit. De tekst vado permanente in combinatie met een verkeersbord 'verboden te parkeren' wordt voor uitritten gebruikt. Verder bestaat ook de term vedado de pesca. Dit betekent 'verboden te vissen'.

7. Antwoord a.

8. Antwoord c. Dit wordt een puente genoemd.

9. Antwoord b.

10. Antwoord a. Op 2 mei 1808 kwamen de Madrilenen in opstand tegen Napoleon. De bloedige strijd en de onafhankelijkheid die daarop volgde, wordt tot op de dag van vandaag herdacht.

Ik ben benieuwd hoe het ging. Vond je het nuttig?

© Lilian Hermans - Quilantro

Contact

bedroom

Interesse? Meer willen weten? Kunnen we je ergens mee van dienst zijn? Neem dan contact met ons op.

contact

Missie & waarden

Waarden

Juridisch

Proclaimer

Cookies-hoe & waarom

Bescherming persoonsgegevens

Social media

Property Management

Verhuren - managen - verkopen

Tips

*binnenkort nieuwe content*

Contactgegevens

Quilantro
Calle Manzanares 4
28005 Madrid

+34 910 483 215
Maandag - vrijdag: 9.00 - 18.00 uur

CIF: B-85634954

© 2020 - Quilantro

Real Estate Madrid
+ 34 910 483 215