Real Estate Madrid
+ 34 910 483 215

free content

mrt11

Hoe goed ken jij de Spanjaarden? Quiz - deel 1

Categories // relocation

Hoe goed ken jij de Spanjaarden? Quiz - deel 1
Om je echt thuis te kunnen voelen, is het belangrijk om open te staan voor de gewoonten van de Spanjaarden. Hoe goed ken jij de Spanjaarden? Volg deze quiz. Een quiz over de gewoonten en gebruiken van de Spanjaarden.
1. Je moet een paar belangrijke telefoontjes plegen naar diverse overheidsinstanties. Wanneer bel je?

a. Op het tijdstip dat jou het beste uitkomt, maar in ieder geval tussen 9 en 17 uur.

b. In de ochtend, tussen 10 en 14 uur.

c. In de middag, tussen 14 en 17 uur, want de meeste Madrilenen zijn pas beschikbaar na een ochtend van vergaderingen.





2. Je schrijft een brief aan een arts. Zijn naam is: Doctor Antonio Miguel Sánchez García. Hoe vermeld je zijn naam?

a. Volledig, zoals hierboven genoemd, met titel, voornamen en twee achternamen.

b. Alleen de voornamen en achternamen.

c. Alleen de voornamen en de eerste achternaam.

3. Wat betekent de volgende uitdrukking:'hasta el 40 de mayo no te quites el sayo'?

a. Tot 10 juni kun je beter niet je winterbanden opbergen.

b. Tot 10 juni kun je beter niet de verwarming uitzetten.

c. Tot 10 juni kun je beter niet je winterondergoed opbergen.

4. Wat is een Chacarero?

a. Iemand die rondrijdt door de straten met een luidspreker en die je oude meubels en ijzer ophaalt.

b. Iemand die het vuilnis ophaalt.

c. Iemand die je oude verfresten en ander chemisch afval ophaalt.

5. Hoe wordt een buitenlander genoemd die geen Spaans spreekt?

a. Een güisqui.

b. Een guiri.

c. Een guiño.

6. Je bent een avondje uitgeweest en hebt een leuk Spaans stel ontmoet. Je wilt graag nog een keertje afspreken. Wat stel je voor?

a. Op een zondag bij hun thuis.

b. Op een zaterdag bij hun thuis.

c. In een bar of restaurant.

7. Je bezoekt een villa die je wilt huren. Wat voor kleding draag je?

a. Maakt niet uit, casual of zakelijk.

b. Verzorgde, zakelijke kleding.

c. Casual kleding.

8. Je hebt heel lang in de rij gestaan bij een ambtelijk loket. Vervolgens krijg je te horen dat je in een andere rij moet staan. Wat doe je?

a. Je wordt heel erg boos en uit je woede naar de ambtenaar. Zo behandel je mensen niet. Ze moeten betere aanwijzingen geven.

b. Je zucht diep, telt tot tien en zegt tegen jezelf: 'zo werkt het nu eenmaal in Spanje'.

c. Je dient een klacht in met het formulier, the hoja de reclamaciones.

9. Je gaat met een zakelijke relatie wat eten. Jullie hebben huevos, tortillas en verduras besteld. Wat is de manier om deze platos te eten?

a. Met een vork.

b. Met een lepel.

c. Met vork en lepel.

10. Hoe lang slaapt een Spanjaard tijdens de Spaanse siesta?

a. Tussen de vijf minuten en een half uur.

b. Tussen een half uur en een uur.

c. Tussen een uur en anderhalf uur.

Antwoorden

1. Antwoord b. In de ochtend is het meest geschikte tijdstip om te bellen. Veel instanties zijn maar tot 14 uur bereikbaar. Tussen 14 en 17 uur is het lunchtijd.

2. Antwoord b. In Spanje worden titels niet genoemd. Verder gebruiken Spanjaarden twee achternamen (de eerste achternaam is van de vader, de tweede van de moeder).

3. Antwoord c. Tot de 40e mei is een doortelling tot 10 juni. Tot deze datum kan het koud en wisselvallig zijn in Madrid, dus houd je warme kleding bij de hand.

4. Antwoord a. Een Chacarero is een persoon die door de straten rijdt en met name geïnteresseerd is in oud ijzer en andere 'waardevolle' objecten.

5. Antwoord b. Het woord güisqui betekent whiskey. Guiño betekent een knipoog.

6. Antwoord c. Spanjaarden spreken niet af thuis en al helemaal niet op een zondag, want dat is over het algemeen de familiedag. Het beste is dan ook om af te spreken in een bar of restaurant.

7. Antwoord b. Spanjaarden, Madrilenen besteden veel aandacht aan hun uiterlijk. Verzorgde, bij voorkeur zakelijke kleding is dan ook aan te raden, als het gaat om het bezichtigen van een villa.

8. Antwoord b. Dit is Spanje. Het trage, logge ambtenarenapparaat met de loketjescultuur maakt daar onderdeel van uit. Je woede uiten en een klacht indienen haalt niet veel uit.

9. Antwoord a. Een lepel en een mes worden niet gebruikt bij dit soort gerechten, alleen de vork.

10. Antwoord a. Een siesta is echt maar een dutje. Het is niet de bedoeling dat je in een diepe slaap terechtkomt. Door kort een dutje te doen, heb je hernieuwde energie en kun je de rest van de dag er weer tegenaan.

Ik ben benieuwd hoe het ging. Vond je het nuttig?

© Lilian Hermans - Quilantro

Contact

bedroom

Interesse? Meer willen weten? Kunnen we je ergens mee van dienst zijn? Neem dan contact met ons op.

contact

Missie & waarden

Waarden

Juridisch

Proclaimer

Cookies-hoe & waarom

Bescherming persoonsgegevens

Social media

Property Management

Verhuren - managen - verkopen

Tips

*binnenkort nieuwe content*

Contactgegevens

Quilantro
Calle Manzanares 4
28005 Madrid

+34 910 483 215
Maandag - vrijdag: 9.00 - 18.00 uur

CIF: B-85634954

© 2020 - Quilantro

Real Estate Madrid
+ 34 910 483 215